Най-малко 42-ма души бяха арестувани във френския град Нант при сблъсъци между

...
Най-малко 42-ма души бяха арестувани във френския град Нант при сблъсъци между
Коментари Харесай

Протести срещу полицейското насилие тресат Франция

Най-малко 42-ма души бяха задържани във френския град Нант при конфликти сред органите на реда и протестиращи против полицейското принуждение, оповестиха осведомителните организации. Полицай и стачкуващ са потърпевши при избухналото принуждение.

Протестът стартира от брега на река Лоара, където преди дни беше открито тялото на 24-годишен юноша, липсващ безследно в края на юли по време на музикален фестивал. Стотици хора безмълвно уважиха паметта на  Стив Мая Канико. По-голяма проява против полицейското принуждение се състоя в центъра на Нант, на която протестиращи хвърляха предмети по служителите на реда, които използваха сълзотворен газ и водни оръдия .

Демонстрантите упрекват органите на реда за гибелта на младия мъж. По време на фестивала на 21 юли полицията се намеси, с цел да вкара ред, като употребява сълзотворен газ. След това много хора паднаха във водите на Лоара, само че бяха избавени. По-късно стана ясно, че Стив Мая Канико е в неопределеност. Френските управляващи дадоха обещание бистрота в следствието на дейностите на полицията. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР